Færdigretter
I samarbejde med Leco Convenience Food A/S produceres en palet af færdigretter som udbydes til catering, restauranter og delikatessebutikker. Eksempler er rosa-stegt gåsebryst ”confit de gås”, confitteret kråse med videre. Produktionen sker efter princippet sous-vide, hvor dele af gåsen brunes, evt. marineres, emballeres under vacuum i plastposer og langtidstilberedes ved lave temperaturer (61-75oC i 1 til 10 timer). Produktet opbevares efterfølgende i vacuumposerne ved temperaturer under 5oC. Produktet er meget mørt. Udskæring, marinering og tilberedning kan ske efter kundeønske.
Håndtering før tilberedning
Umiddelbart efter slagtning er gæssene lufttørret, hvorefter de er nedkølet til under 2oC (ferske gæs) eller nedfrosset til under –18oC. Herved reduceres mængden af vand og bakterier, og fødevaresikkerheden er i top. Frosne gæs kan med fordel modne ved optøning i køleskab i ca. 4 dage. Herved genanvendes også en del af den energi, der er anvendt til nedfrysning.